Jak odhlásit sídlo společnosti?

Dobrý den , vám přeji , chtěl bych se dovědět jak dále má postupovat v tomto problému .Na mém d rodinném domku bylo uvedeno sídlo společnosti s.r.o. kterou vlastil můj syn , syn tuto společnost prodal a nový jednatel společnosti se zavázal do určité doby že změní sídlo společnosti , do tohoto a tohoto data , toto však neučinil a minulý týden zemřel na koho nebo jak se mám obrátit aby tato společnost nebyla uvedena se starým sídlem, mám písemnou smlouvu od nového jednatele že si do toho datumu změní sídlo společnosti ale toto neučinil a mezitím zemřel .

Odpověď:

Vážený pane,

bude nutné podat podnět na rejstříkový soud, který v rámci tohoto bude zjišťovat, zdali zanikl právní důvod k užívání prostoru, ve kterém měla předmětná společnost sídlo, následně vyzve tuto společnost ke zjednání nápravy. Pokud ani v soudem určené lhůtě společnost nedoloží listinu, která by osvědčila právní důvod k užívání předmětného sídla, tak soud rozhodne o zrušení této společnosti s likvidací. 


Upozorňujeme, že tato odpověď se vždy vztahuje ke konkrétnímu dotazu a jeho okolnostem nebo je pouze obecného rázu. Zejména je třeba pamatovat na to, že zde uvedené odpovědi vždy vycházejí z právního stavu ke dni zodpovězení dotazu a nemusí tak být aplikovatelné na Váš konkrétní případ. Doporučujeme tedy zkusit položit dotaz na Bezplatnou právní poradnu nebo se v ideálním případě obraťte se svým právním problémem přímo na advokátní kancelář.